Domů Aktuality Zámky lákají na silvestrovské prohlídky

Zámky lákají na silvestrovské prohlídky

​Chcete prožít poslední den v roce netradičně? Pak byste si neměli nechat ujít mimořádné silvestrovské prohlídky na zámku v Bečově a Kynžvartu. Uvidíte relikviář svatého Maura, který je spolu s korunovačními klenoty nejcennější zlatnickou památkou v České republice, nebo unikátní nástolní ozdoby knížat Metternichů.

Jedinečnou příležitost prohlédnout si relikviář svatého Maura budou mít všichni, kteří se na Silvestra vypraví na státní hrad a zámek Bečov. Vzácná románská památka bude k vidění ve 14 a 15 hodin. Rezervaci vstupenek na prohlídky lze provést na webových stránkách zámku nebo na telefonním čísle 353 999 394. Otevřeno zde bude i na Nový rok, a to ve 13 a 14 hodin.

Prohlídky na státním zámku Kynžvart pak budou probíhat v 16 a 18 hodin. Vnitřní prostory, kde jsou vystaveny zlacené nástolní ozdoby knížat Metternichů, budou mimořádně osvětleny svíčkami. Díky tomu návštěvníci zažijí nevšední atmosféru reprezentativních komnat a salonů, kterou při běžných prohlídkách nemají možnost vidět. Vstupenky si můžete zakoupit on-line na internetových stránkách zámku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 12. 2018 - 14:39