Domů Aktuality Karlovarský kraj se v příštím roce zapojí do řady kulturních akcí

Karlovarský kraj se v příštím roce zapojí do řady kulturních akcí

​Obyvatelé našeho regionu se mají v roce 2019 rozhodně na co těšit. Karlovarský kraj bude mít v květnu tu čest zahájit celorepublikový Festival muzejních nocí v nově zrekonstruovaných prostorách Muzea Karlovy Vary. Zároveň se stane hlavním partnerem národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn, kterou si každoročně nenechají ujít více jak tři miliony návštěvníků. V červenci se pak poprvé zapojí do Dnů lidové architektury.

 „Letošní rok se nesl ve znamení velkolepých oslav stého výročí založení Československé republiky a já mám velikou radost z toho, že i v příštím roce budeme moci našim obyvatelům nabídnout pestrou škálu kulturních akcí s bohatým programem. Jedná se o akce s dlouholetou tradicí, které se těší velkému návštěvnickému zájmu a do kterých se zapojíme vůbec poprvé. Pro náš kraj je to obrovská prestiž a zároveň skvělá příležitost, jak představit naši činnost lidem. Těším se, že se na některé z akcí společně potkáme,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Celorepublikový Festival muzejních nocí se bude konat v roce 2019 již popatnácté. Pokaždé je zahajován v jiném městě a pro jubilejní ročník si vybrala Asociace muzeí a galerií ČR právě Karlovy Vary. Místní muzeum obdrželo za rekonstrukci budovy a vybudování interaktivní expozice nejvyšší ocenění v národní soutěži Gloria musaealis. Putovní výstava Má vlast cestami proměn, jež seznamuje s úspěšnými projekty napříč regiony, vstoupí do jedenáctého ročníku. Karlovarský kraj se stane hlavním partnerem akce a na jejím slavnostním zahájení, které proběhne již tradičně na Vyšehradě, bude mít možnost vlastní prezentace, včetně vystoupení regionálních umělců a prodeje lokálních potravin. O tom, že je Karlovarský kraj bohatý i na vesnickou architekturu, se pak budou moci lidé přesvědčit v rámci Dnů lidové architektury. Celodenní akce, jejíž součástí budou odborné přednášky, komentované prohlídky, vystoupení lidových souborů či řemeslný trh, se uskuteční v areálu jedné z vybraných památek. Bližší informace o připravovaných akcích budou uveřejněny na webových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 12. 2018 - 09:38