Domů Aktuality ​V Sokolově budou moci opět studovat vojáci

​V Sokolově budou moci opět studovat vojáci

​Od příštího školního roku se v Sokolově otevře pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy obrany v Moravské Třebové. Ke studiu atraktivního oboru Strojírenství se zaměřením na specialistu vzdušných sil bude přijato na třicet uchazečů. Dopisem to potvrdil státní tajemník Ministerstva obrany ČR Petr Vančura.
 
Vedení Karlovarského kraje vedlo s ministerstvem obrany opakovaná jednání o otevření pobočky vojenské střední školy v Sokolově. Tuto myšlenku velmi aktivně podpořil především nový ministr obrany Lubomír Metnar, který ihned po svém nástupu do funkce provedl potřebná opatření. Kraj zase jasně deklaroval, že splní veškeré podmínky, které jsou nutné k zahájení výuky. Moderní zázemí pro studenty i pedagogy zajistí Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov. O ubytování se pak postará Domov mládeže, ve kterém společnost Sokolovská uhelná provede potřebné stavební úpravy.

„Od začátku usilujeme o návrat vojáků do našeho regionu, a proto mám velikou radost, že se nám po intenzivním vyjednávání podařilo přimět ministrovo obrany k tomu, aby u nás opětovně otevřelo pobočku vojenské střední školy. Absolventi prestižního oboru by mimo jiné mohli najít uplatnění v novém armádním výcvikovém centru, které by mělo vzniknout v prostorách Vojenského újezdu Hradiště. Věřím tedy, že o nabízené studium bude ze strany žáků i rodičů velký zájem,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Karlovarský kraj se zároveň bude aktivně podílet na prezentaci nabízeného studia. „Našim cílem je, aby se do přijímacího řízení přihlásilo co nejvíce uchazečů, a proto spustíme velkou osvětovou kampaň. V této souvislosti zahájíme spolupráci i s rekrutační kanceláří Armády ČR, kterou v nedávné době otevřelo Krajské vojenské velitelství Karlovy Vary,“ dodal náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 11. 2018 - 16:56