Domů Aktuality Rekonstruované nádraží v Sokolově září novotou

Rekonstruované nádraží v Sokolově září novotou

​Výpravní budova v Sokolově má za sebou kompletní přestavbu. Objekt bude nově sloužit jako společný terminál pro cestující železniční i autobusové dopravy. Oprava trvala necelý rok a Správa železniční dopravní cesty do ní investovala 25, 3 milionu korun.

Během stavebních prací prošla celá budova revitalizací, změnily se vnitřní dispozice s cílem zajistit zvýšení komfortu pro cestující. V neposlední řadě byly cílem rekonstrukce budovy i budoucí úspory energie. V odbavovací hale jsou nově přepážky pro prodej jízdních dokladů dopravců vlakové i autobusové dopravy. „Rekonstrukce sokolovské nádražní budovy byla dlouhodobě jednou z hlavních priorit města Sokolova i Karlovarského kraje. Velmi vítám, že se podařilo s městem domluvit na spolupráci a že naše budova bude sloužit cestujícím z vlaku i autobusu. Podobné multifunkční terminály mají velký význam pro konkurenceschopnost veřejné dopravy,“ uvedl náměstek generálního ředitel SŽDC pro modernizaci dráhy Mojmír Nejezchleb během slavnostního představení budovy.

V rámci rekonstrukce došlo ke změně dispozic veřejných WC včetně vybudování toalety
pro handicapované, připravené jsou nové prostory pro doplňkové služby cestujícím. Plně bezbariérové jsou také veřejně přístupné prostory železniční stanice. Výpravní budova je zateplená, má nová okna a zateplený je i strop nad druhým nadzemním podlažím. Zároveň došlo k výměně střešní krytiny. "Jsem velmi ráda, že se daří postupně zvelebovat tyto budovy v našem kraji. Po nádraží v Lokti nebo v Kynšperku nad Ohří mají teď i cestující v Sokolově a širokém okolí možnost využívat moderní terminál a věřím, že budou spokojeni," dodala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Cestujícím pomohou při pohybu po celém sokolovském nádraží nové orientační a informační systémy, o tepelnou pohodu se postará podlahové vytápění ve veřejně přístupných prostorech. Město Sokolov současně zajistilo na své náklady sladění barevného řešení fasády levé „věže“ výpravní budovy přilehlé k autobusovému terminálu, která byla rekonstruována pro jeho potřeby v roce 2012.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 11. 2018 - 08:39