Domů Aktuality ​Vyfoťte alej a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

​Vyfoťte alej a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

​Stovky stromořadí od Aše po Jablunkov čekají na to, až zachytíte jejich krásu a životní příběh. Do soutěže „Alej roku 2018“, kterou pořádá nezisková organizace Arnika, se mohou přihlásit nejen profesionální, ale i amatérští fotografové. Na vítěze čeká let balonem či fotoaparát. Uzávěrka přihlášek je už na konci října.

Nominovat lze jakékoliv stromořadí od klasické zámecké nebo parkové aleje až po stromořadí lemující silnice a cesty, jednostranné i oboustranné. Stačí pouze nahrát alespoň jednu fotografii a přidat stručný komentář, proč si právě tato alej zaslouží pozornost. Od listopadu do ledna pak bude veřejnost hlasovat o tom, která krajinná dominanta získá letošní titul. Po ukončení hlasování vyhlásí Arnika nejoblíbenější aleje a stromořadí celé České republiky i jednotlivých krajů.

A na co se mohou soutěžící těšit? Let balónem s firmou Lucky Balon čeká na toho, kdo nominuje vítěznou alej. Fotoaparát a tiskárnu na fotografie dostanou od společnosti Canon autoři tří nejlepších fotografií. Pro výherce bude také připravena exkurze do ekologické výrobny čajů Sonnentor. Více informací o soutěži najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 10. 2018 - 11:43