Domů Aktuality Inovační vouchery opět pomohou regionálním firmám

Inovační vouchery opět pomohou regionálním firmám

​Stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce Karlovarský kraj rozdělil dotace na inovační vouchery. Na podporu spolupráce podnikatelských subjektů s vysokými školami a výzkumnými organizacemi půjde více jak 800 tisíc korun. Mezi úspěšné žadatele patří firmy z oblasti strojírenství nebo elektrotechniky.

Příjem žádostí o dotace letos probíhal od 7. do 21. května. „Všechny firmy, které zažádaly o inovační vouchery, splnily podmínky dotačního programu. V letošním roce se navíc podnikatelé museli vypořádat s několika novinkami. Za účelem zjednodušení procesu administrace dotačního programu byl poprvé zaveden elektronický příjem žádostí o dotace. Tento model se nám osvědčil a chceme v něm pokračovat i v příštích letech,“ upřesnil krajský radní pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josef Janů.

Každý z žadatelů mohl získat příspěvek ve výši až 170 tisíc korun. Podpořena bude například společnost BONNEL TECHNOLOGIE, která si zažádala o dotaci na zpracování nového konstrukčního návrhu pohonu dveřního zámku, nebo firma Ept connector, jež získané prostředky využije na implementaci technologií kolaborativních robotů ve výrobě. Mezi nováčky pak patří podnik CHODOS CHODOV, který si za přidělenou podporu nechá zpracovat marketingovou analýzu. Kompletní seznam úspěšných žadatelů najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 18. 10. 2018 - 09:19