Domů Aktuality Literární soutěž pro amatéry vstupuje do dalšího ročníku

Literární soutěž pro amatéry vstupuje do dalšího ročníku

​Krajská knihovna Karlovy Vary vyhlásila 12. ročník oblíbené literární soutěže. Určena je pro všechny autory z České republiky, kteří se literární tvorbě nevěnují profesionálně a kterým je více než čtrnáct let. Patronem letošního ročníku soutěže je známý básník, překladatel a publicista Petr Borkovec.

Motto, ze kterého musí amatérští spisovatelé při sepisování soutěžních povídek vycházet, je: „To, kam dáš lampu v pokoji, mění tvůj život víc než přátelé.“ Práce se přijímají v elektronické podobě do 31. prosince a každý autor může přihlásit pouze jeden příspěvek. Maximální rozsah zaslané povídky je pět normostran a podmínkou je, že doposud nebyla nikde publikována.

Deset nejúspěšnějších prací bude zařazeno do tištěného sborníku a jejich autoři obdrží podepsanou knihu od patrona soutěže Petra Borkovce. Tři nejtalentovanější amatérští spisovatelé pak budou odměněni dárkovými poukazy na knihy dle vlastního výběru. Kromě toho bude ještě udělena Zvláštní cena poroty. Podrobná pravidla soutěže najdete na internetových stránkách Krajské knihovny Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 10. 2018 - 10:05