Domů Aktuality Žáci ISŠ Cheb zvítězili na veletrhu EDUCA MYJOB LIBEREC 2018

Žáci ISŠ Cheb zvítězili na veletrhu EDUCA MYJOB LIBEREC 2018

​V uplynulých dnech se Integrovaná střední škola Cheb - Houslařská škola zúčastnila 12. ročníku prezentační akce škol a firem "EDUCA MYJOB LIBEREC 2018". Výstava se konala v areálu libereckého výstaviště a k vidění byla nabídka šedesáti firem a sedmi desítek škol. Stánek houslařské školy si získal obdiv návštěvníků a stal se absolutním vítězem veletržní soutěže "TOP škola".

Soutěž "TOP škola" a "TOP firma" je tradiční součástí prezentační akce. Školy představují nejrůznější řemeslné obory, které mohou zaujmout uchazeče o studium. „Lidé přicházející ke stánku obdivovali výrobky našich žáků a také se podivovali nad tím, jak časově náročné je vyrobit kvalitní strunný hudební nástroj. Někteří návštěvníci se zajímali o to, jak lze v naší škole toto překrásné a voňavé řemeslo studovat. Rovněž byl velký zájem o letní workshopy stavby hudebních nástrojů,“ uvedl vedoucí učitel ISŠ Cheb - Houslařské školy Jiří Pátek. 

Díky vítězství v kategorii "TOP škola" získali žáci kromě skleněné trofeje, peněžitého daru a dalších cen také výstavní plochu na nadcházející rok zdarma. V kategorii "TOP firma" zvítězila firma LUKOV Plast, která obhájila své loňské prvenství. 


Veletrh "EDUCA MYJOB LIBEREC"​ spojuje oblasti vzdělávání a pracovních příležitostí na jednom místě. Cílem akce je představit všem věkovým skupinám konkrétní studijní a pracovní možnosti v Libereckém kraji, Euroregionu Nisa, České republice i v zahraničí.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 16. 10. 2018 - 09:45