Domů Aktuality Silný vítr lámal stromy a způsobil výpadky elektřiny

Silný vítr lámal stromy a způsobil výpadky elektřiny

​Ani Karlovarskému kraji se nevyhnul z neděle na pondělí silný vítr, který vyvracel stromy, na mnoha místech poškodil vedení elektrické energie a stal se příčinou několika požárů. Déšť navíc zaplavoval sklepení a komplikoval provoz na silnicích.


​Hasiči z celého regionu během noci vyjížděli ke stovce případů. V Březové na Karlovarsku poskytli v jednom domě elektrocentrálu k obnovení přívodu elektřiny nezbytné pro lékařské přístroje jedné obyvatelky. Dále zasahovali také u pěti dopravních nehod, z toho u dvou železničních, kdy u Pomezí nad Ohří a u Františkových Lázní najel vlak do stromu ležícího přes koleje a do spadlé troleje. Obě tyto železniční nehody se obešly bez zranění. V Ostrově pak hasiči řešili  stržení krycí plachty na rekonstruované střeše základní školy.

Následky větru likvidovalo 10 profesionálních jednotek hasičů a 36 jednotek hasičů dobrovolných, kteří byli v terénu společně se záchranáři nebo policisty.
 "Děkujeme všem hasičům, kteří během večera a noci s maximálním nasazením likvidovali jednotlivé nahlášené události a poděkování patří i ostatním složkám IZS i energetikům. Zároveň vyzýváme starosty, pokud by potřebovali pomoci, aby se obrátili na mě i mé kolegy z vedení kraje," uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis. V současné době jsou průjezdné všechny silnice v kraji, energetikům se podařilo odstranit zbývající poruchy trafostanic na Sokolovsku a na Chebsku.


 

 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 9. 2018 - 11:03