Domů Aktuality Krajské střední školy se představí uchazečům o studium

Krajské střední školy se představí uchazečům o studium

​Karlovarský kraj v letošním roce pořádá již 6. ročník tradičních výstav středních škol s podtitulem "Kam po základní škole". Jejich cílem je umožnit žákům základních škol i jejich rodičům získat přehled o nabídkách středoškolského studia v regionu. Akce se postupně uskuteční v Ostrově, v Chebu a v Sokolově.
První výstava se koná 27. září 2018 v prostorách Střední průmyslové školy Ostrov od 8:30 do 17:00 hodin. Další pak bude následovat 4. října na Integrované střední škole Cheb (Na Hrázi 1) od 9:00 do 16:00 hodin. Poslední se uskuteční 11. října v budově Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov od 9:00 do 17:00 hodin, kde je akce spojena se Dnem otevřených dveří.

„Účastníci výstav se seznámí s nabídkou všech vystavujících škol, tedy s obory, které školy nabízejí, a s moderním vybavením, jež se při výuce používá.  Mohou si udělat test profesní orientace, který pro zájemce připravili zástupci Úřadu práce. Budoucím středoškolákům se také představí řada významných zaměstnavatelů z našeho regionu,“ vysvětlil krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč. Na organizaci výstav poskytl Karlovarský kraj příspěvek ve výši 40 tisíc korun pro každou z pořádajících škol.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 20. 9. 2018 - 14:09