Domů Aktuality Triatlonová špička už o víkendu zamíří do Karlových Varů

Triatlonová špička už o víkendu zamíří do Karlových Varů

​Hvězdy českého i světového triatlonu přijedou do krajského města, aby tu v neděli 2. září bojovaly o body do Světového poháru v nabitém programu City Triathlonu Karlovy Vary. Prestižní seriál poprvé zavítal na západ Čech v minulém roce, letos slibují organizátoři ještě atraktivnější závod. Cíl se přesunul na Divadelní náměstí a startovní listina je plná zvučných jmen. Je na ní například olympijská vítězka z Londýna Nicola Spirigová nebo evropský šampion ve sprintu Richard Varga.

Do bojů o medaile se pokusí promluvit i domácí závodníci. Na startu nebude chybět nejlepší česká triatlonistka posledních let Vendula Frintová, která loni obsadila v Karlových Varech druhé místo. Fandit mohou diváci i Petře Kuříkové, Janu Čelůstkovi a Františku Linduškovi.

Program zahájí páteční City Night Run,  večerní běžecký závod pro veřejnost na tříkilometrové trati s efektně nasvícenými stanovišti. Výtěžek z akce pak pořadatelé předají instituci Kontakt  bB – Plavecké akademii bez bariér. 

S dětmi si rodiče mohou užít také jejich
 sobotní  závod  Geis  Baby  Duathlon. Součástí programu je i  závod Českého poháru a otevřený závod pro veřejnost, který se koná už v sobotu 1. září. 

Podrobné  informace  o City  Triathlonu
  Karlovy Vary najdete na stránkách akce​.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 8. 2018 - 11:05