Domů Aktuality Domov pro seniory v Dragounské ulici v Chebu bude dále přijímat nové klienty. Kraj k tomu navíc uspořádá setkání s veřejností

Domov pro seniory v Dragounské ulici v Chebu bude dále přijímat nové klienty. Kraj k tomu navíc uspořádá setkání s veřejností

​Karlovarský kraj se chystá sloučit dva své domovy pro seniory, a sice Domov pro seniory v Chebu, Dragounské ulici, s Domovem pro seniory SKALKA, pod jehož vedením by obě pracoviště nadále fungovala. Ke sloučení dojde od 1. 1. 2019. Rada kraje se původně rozhodla ukončit do DPS v Dragounské příjem klientů. Po dohodě s vedením města Chebu ale toto rozhodnutí změnila a do konce roku 2018 se budou noví klienti do DPS v Dragounské ještě stále přijímat.
„Náš záměr sloučit oba domovy a do budoucna díky tomu spravedlivě nastavit počet lůžek v domovech pro seniory ve všech částech kraje nicméně vyvolal celou řadu různých reakcí a dezinformací, které se šíří na sociálních sítích. Stalo se to bohužel i politickým tématem před podzimními komunálními volbami. Věřím, že se nám jednáním s klienty obou domovů, s jejich rodinami a také zaměstnanci těchto zařízení povede vyvrátit fámy o nutnosti okamžitého přestěhování klientů z Dragounské do Domova pro seniory SKALKA. Sloučením vznikne sice jeden domov, jedna organizace, ale ta bude mít dvě pracoviště - na SKALCE a v Dragounské. To chci také lidem říci na osobních setkáních, která se uskuteční už během srpna a pokračovat budou v září. Chci, aby všichni měli přesné a jasné informace,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis. 

O problematiku zařízení v Dragounské ulici a o slučování domovů se ale zajímají nejen přímo ti, kterých se to týká, ale i široká veřejnost. "Proto jsme se rozhodli, že každou středu od 15 do 18 hodin budeme k dispozici v DPS Dragounská společně s vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu a s ředitelkou DPS SKALKA, abychom lidem mohli zodpovědět veškeré dotazy a vysvětlit, co bude potřeba,“ upřesnil Petr Kubis.  První z těchto akcí se uskuteční ve středu 22. srpna 2018.
 
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 15. 8. 2018 - 15:54