Domů Aktuality ​Mariánské Lázně na sklonku léta opět ožijí filmem

​Mariánské Lázně na sklonku léta opět ožijí filmem

​Třetí ročník Marienbad Film Festivalu nabídne od 28. srpna do 1. září přehlídku experimentální tvorby i projekce italské filmové klasiky. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program plný výstav, přednášek a workshopů. Akce, která je určena nejenom pro filmové fandy ale také pro širokou veřejnost, se koná za podpory Karlovarského kraje.

Do soutěžní sekce Theatre Electrique bylo z šesti desítek přihlášených titulů vybráno nakonec devětadvacet českých experimentálních filmů. V rámci sekce Cinema Excelsior uvidíte snímky italské experimentální scény a v sekci Gala budou promítány vrcholné filmy italského režiséra Dina Risi z 60. let. Sekce Retrospektiva letos představí bilanční přehlídku tvorby české konceptuální umělkyně a filmařky Adély Babanové, jež stojí na pomezí výtvarného umění a filmu.

Nevšední divácký zážitek může doplnit osobní setkání s autory během kulatého stolu, který proběhne jako součást Industry programu. Další součástí tohoto programu bude workshop Rukodělného filmu, kde si diváci budou moci vyzkoušet úlohu experimentálního filmaře na vlastní kůži. Příznivce významného českého publicisty, autora scénářů k filmu Pouta nebo televizního seriálu Svět pod hlavou Ondřeje Štindla potěší autorské čtení.

Full Moon Forum na kolonádě Ferdinandova pramene uvede hudební skupiny, jako jsou například Please The Trees, Pris, Kalle, Manon Muert, Tomáš Palucha nebo Orient. Zajímavý program nabídne festival i pro rodiny s dětmi. V rámci mezinárodního projektu filmové výchovy CinEd se uskuteční projekce dobrodružného rodinného filmu Modrý tygr a k tomu doprovodná dílna. Více informací najdete na internetových stránkách festivalu. Akreditace a vstupenky na jednotlivé filmy si lze zakoupit na serveru GoOut.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 8. 2018 - 10:39