Domů Aktuality ​Královská mincovna bude patřit historickým řemeslům

​Královská mincovna bude patřit historickým řemeslům

​Již tuto neděli 5. srpna se v prostorách Královské mincovny v Jáchymově uskuteční Den historických řemesel. Vydejte se se skupinou Danar do minulosti a objevte kouzlo prastaré výroby. K vidění bude kovářská dílna, ve které se vytvářely předměty denní potřeby, nebo například dílna písaře, kde vznikaly ručně psané knihy.

Tradiční výrobu představí zájemcům na nádvoří Královské mincovny oblíbený spolek Danar. Vybraní řemeslníci předvedou základní technologické postupy typické pro konkrétní řemeslo a dané období. Kromě bohatého řemeslného vybavení je každá z dílen opatřena stylovou výkladovou tabulí o historii, postupech a náčiní konkrétního řemeslníka.

Pro návštěvníky bude rovněž přístupná i stálá expozice muzea a chybět nebudou ani komentované prohlídky. Organizátoři mysleli také na nejmenší, pro které jsou přichystány nejrůznější aktivity. Mimo jiné si budou moci vyzkoušet, jak se psalo husím brkem nebo jak se vytvářely pečetě. Akce bude probíhat od 10 do 18 hodin. Více informací najdete na internetových stránkách muzea.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 7. 2018 - 12:02