Domů Aktuality Karlovarský kraj vyhlašuje druhý ročník ankety Senior roku

Karlovarský kraj vyhlašuje druhý ročník ankety Senior roku

​Máte ve svém okolí seniora, který má elánu na rozdávání a zaslouží si obdiv a respekt nás všech? Pak jej rozhodně nominujte do ankety Senior roku 2018, kterou vyhlašuje Karlovarský kraj. Jejím cílem je podpořit aktivní stárnutí našich obyvatel a posílit jejich postavení ve společnosti. Návrhy na ocenění můžete zasílat prostřednictvím on-line formuláře až do 15. září.

„Vloni jsme poprvé vyhlásili anketu Senior roku, v níž mohli lidé nominovat jednotlivce z našeho regionu, kteří jsou i v pokročilém věku stále aktivní, zajímají se o dění kolem sebe, pomáhají druhým a předávají jim svou moudrost a zkušenosti. Celkem se nám sešlo 182 vyplněných anketních lístků a já pevně věřím, že i letos obdržíme spoustu zajímavých návrhů na ocenění. Chceme, aby veřejnost věděla, jaké pozoruhodné osobnosti máme v našem regionu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová, jež nad akcí osobně převzala záštitu.

Nominovat lze jednotlivce z našeho regionu, kterému musí být minimálně 60 let. Formulář anketního lístku najdou zájemci na internetových stránkách Karlovarského kraje. „Do formuláře je potřeba kromě nominovaného uvést i informace o člověku, jenž návrh zaslal, a důvod, proč vybranou osobu nominoval. Všechny správně podané nominace budou následně předloženy na vědomí Radě Karlovarského kraje. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety se uskuteční 8. listopadu v Městském domě kultury Sokolov, kde bude připraven bohatý kulturní program s občerstvením. Mezi pozvanými hosty budou kromě oceněných také občané, kteří zaslali nominace,“ upřesnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.

V případě jakýchkoliv dotazů se zájemci mohou obracet na odbor sociálních věcí Krajského úřadu Karlovarského kraje, konkrétně na Bc. Petru Šindelářovou Svatošovou, tel.: 354 222 241, e-mail: petra.sindelarova@kr-karlovarsky.cz.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 7. 2018 - 08:47