Domů Aktuality Začíná krajská fotografická soutěž o proměnách kraje

Začíná krajská fotografická soutěž o proměnách kraje

​Karlovarský kraj připravil pro všechny, kteří rádi fotí, soutěž s názvem "Proměny Karlovarského kraje za posledních 100 let". Soutěž začala 16. července, potrvá do 30. září 2018. Vítězové získají finanční ocenění a z jejich prací vznikne putovní výstava. Akce se koná u příležitosti letošního výročí 100 let vzniku Československé republiky.

Na stránkách fotobanky Karlovarského kraje najdou soutěžící fotografie míst či pamětihodností Karlovarského kraje, které dodali zástupci krajských a městských muzeí a galerií. Fotografové by si některý ze snímků měli vybrat a nafotit proměnu místa do současné podoby. Soutěže se mohou účastnit amatéři i profesionálové bez rozdílu věku, kteří v termínu zašlou maximálně 5 fotografií. Své snímky mohou doručit prostřednictvím elektronické zásilkové služby (např. Úschovna apod.) na email: 100let@kvpoint.cz, a to do 30. září 2018. Každá zaslaná fotografie musí být opatřena názvem podle historického snímku, jenž si autor vybral jako předlohu. 

„Moc se těšíme na soutěžní fotografie, protože náš kraj je nádherný a žije v něm spousta lidí, kteří k němu mají velmi silný vztah a ve volných chvílích dokumentují přírodní krásy, památky, momentky ze života regionu. Z vybraných děl pak vznikne putovní výstava, jež začne na konci října ve vestibulu krajského úřadu v Karlových Varech a postupně ji uvidí návštěvníci v dalších městech a obcích,“ upřesnila náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová s tím, že na základě rozhodnutí odborné poroty vítěz soutěže získá 3 000 korun, soutěžící na 2. místě dostane 2 000 korun a na třetího v pořadí čeká 1 000 korun.

Podrobné
podmínky soutěže včetně technických požadavků na soutěžní snímky a informací o  ochraně osobních údajů najdou zájemci rovněž na stránkách krajské fotobanky a na internetových stránkách Karlovarského kraje.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 7. 2018 - 13:15