Domů Aktuality Zítra začíná Mezinárodní filmový festival

Zítra začíná Mezinárodní filmový festival

​V Karlových Varech vrcholí přípravy na 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Jeho návštěvníci se opět mohou těšit na bohatou filmovou přehlídku a velké osobnosti české i světové kinematografie. Hlavním partnerem akce je Karlovarský kraj, který si pro filmové fanoušky a místní obyvatele přichystal celou řadu aktivit.

Festival, který bude probíhat od pátku 29. června do soboty 7. července, představí na 182 filmů. Hlavní hvězdou letošního ročníku bude americký herec, scenárista, režisér a producent Tim Robbins, držitel Oscara a trojnásobný držitel ceny Zlatý globus. Dalším z významných hostů bude například britský herec Robert Pattinson z populární ságy Stmívání. Cenu prezidenta festivalu za umělecký přínos české kinematografii získá oblíbený herec, který zazářil v rolích uřvaného strýce Pepina, rozevlátého kovboje Honzy nebo mladičkého doktora Mráčka, Jaromír Hanzlík.

Kromě několika světových filmových premiér se návštěvníci festivalu mohou těšit na bohaté doprovodné akce. Řada z nich se uskuteční přímo v režii Karlovarského kraje. Stejně jako vloni bude i letos ve foyer hotelu Thermal přichystán stánek Živého kraje, kde se lidé dozvědí zajímavosti o regionu, získají slevy na vstupy do krajských muzeí a galerií nebo si zasoutěží o propagační předměty. Pro ty, kteří si rádi pořizují selfíčka a fotky, bude v Císařských lázních připraven originální fotokoutek s vanou plnou filmů.

V úterý 3. července navíc proběhne ve velkých městech regionu exkluzivní předpremiéra rodinného snímku Mama Brasil s okouzlující Karine Teles v hlavní roli. Festivalový film bude divákům promítnut v kinech v Ostrově, Sokolově, Chodově, Chebu, Mariánských Lázních a nově také v Kyselce. Ve čtvrtek 5. července jsou pak všichni srdečně zváni na Roztančený festival s Karlovarským krajem, který se uskuteční od 15 do 21 hodin ve Dvořákových sadech. Na programu bude skvělá muzika a spousta zábavy pro malé i velké.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 6. 2018 - 12:05