Domů Aktuality ​Střední lesnická škola Žlutice zabodovala v soutěži YPEF

​Střední lesnická škola Žlutice zabodovala v soutěži YPEF

​V polovině června se v Kostelci nad Černými lesy uskutečnil již 8. ročník národního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests – Mladí lidé v evropských lesích). V silné konkurenci zazářili studenti ze Žlutic, kteří prokázali skvělé znalosti a umístili se tak na krásném 2. místě v kategorii starší žáci.

Cílem soutěže, která má své kořeny u polských lesníků, je zlepšit povědomí společnosti o významu lesů a lesnictví. Do národního kola, jež připravuje Fakulta lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity v Praze, se probojovali studenti 2. ročníku Marek Bartůněk, Jiří Moucha a Stanislav Večeřa.

„Konkurence byla velká, protože se kluci utkali s těmi nejlepšími družstvy z celé České republiky. Soutěžilo se ve třech disciplínách. První byl vědomostní test z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky evropských zemí. Druhou disciplínou byla praktická část, kde soutěžící prokázali vědomosti z oblasti botaniky, dendrologie, ochrany lesa, lesní těžby, dendrometrie, ekologie, myslivosti, pěstování lesa a dřevařství. Poslední disciplínou pak byla prezentace v anglickém jazyce na téma Listnaté dřeviny a jejich zastoupení v našich lesích. Výhled do budoucna,“ upřesnila ředitelka Střední lesnické školy Žlutice Radka Stolariková.

Studenti ze Žlutic nakonec obsadili skvělé 2. místo v kategorii starší žáci. „Nutno podotknout, že jejich umístění je zatím z historie soutěže to nejlepší a také se bezkonkurenčně stali nejlepším týmem všech lesnických škol v České republice,“ dodala Stolariková.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 6. 2018 - 10:29