Domů Aktuality Nová dohoda narovná vztahy mezi Karlovarským krajem a Nemos Sokolov

Nová dohoda narovná vztahy mezi Karlovarským krajem a Nemos Sokolov

​Krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš a jednatelé Nemos Sokolov Barbora Vaculíková a Václav Jirků slavnostně podepsali společnou dohodu o úplném a konsolidovaném znění smluv uzavřených v souvislosti s provozováním Nemocnice Sokolov a o upřesnění některých práv a povinností z nich vyplývajících.

Dosavadní smluvní dokumentace byla nepřehledná a její výklad byl značně komplikovaný. „Podařilo se nám po více jak ročním úsilí uzavřít jednu dohodu na místo původních tří smluv, které byly v mnoha ohledech ve vzájemném rozporu a u některých i chyběly přílohy. Veškerá práva a povinnosti smluvních stran jsou tak upraveny v jednom dokumentu. Máme tam jasně stanoveno, že kraj musí dát písemný souhlas k jakýmkoliv investicím v nemocnici, je tam zapracovaný zákaz přetahování klíčových zdravotnických pracovníků a nově byly doplněny i smluvní pokuty, které tam doposud chyběly,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Součástí dohody je i plnění informační povinnosti, díky níž bude mít Karlovarský kraj jasný přehled o stavu zdravotnického zařízení, jeho majetku, koncepci a léčebném plánu. „V rámci dohody byl rovněž upřesněn postup v případě ukončení smluvního vztahu, včetně stanovení jasných termínů, kdy má dojít k předání veškerých náležitostí. Nemusíme například odkupovat majetek, který bychom nepotřebovali, nebo se nám zdála příliš vysoká pořizovací cena,“ doplnil Jan Bureš.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 6. 2018 - 09:09