Domů Aktuality Interní auditoři se opět setkali v Karlových Varech

Interní auditoři se opět setkali v Karlových Varech

​V pátek 25. května se v Karlových Varech uskutečnilo pravidelné setkání interních auditorů a odborníků z oblasti veřejnosprávní kontroly. Na jednání dorazily tři desítky účastníků z regionu. Program setkání byl koncipován v souladu s aktuálními a poptávanými tématy.
Jednání zahájila Drahomíra Stefanovičová, vedoucí odboru interního auditu a kontroly krajského úřadu, a přivítala všechny účastníky. Jako první vystoupil pan Radim Adamec, který si připravil prezentaci o dopadech Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (GRPD), které tento den vstoupilo v platnost. V prezentaci zmínil také informace o procesu zmapování a prověření nakládání s osobními údaji a zvláštní kategorií osobních údajů v rámci krajského úřadu.

Paní Blanka Patočková přiblížila ve své prezentaci způsoby vyřízení námitek a proces vyhotovení dodatku k protokolu o kontrole při došetření věci. Dále upozornila na některé novinky v oblasti účetnictví, inventur, fondu kulturních a sociálních potřeb a personální oblasti. O zkušenostech přezkoumání hospodaření územních celků Karlovarského kraje za rok 2017 poté mluvila Drahoslava Ježková.

Dále vystoupila Drahomíra Stefanovičová, která seznámila účastníky s hodnocením výsledků interních auditů a veřejnosprávních kontrol za rok 2017 vč. zobecněných zjištění a nedostatků a doporučení k jejich odstranění. Na tento bod navázala diskuse o zkušenostech z realizace interních auditů a veřejnosprávních kontrol. Své zkušenosti z praxe prezentovala paní Pavla Leach, která uvedla problematiku porušení rozpočtové kázně a neprovedení odvodu ve lhůtě stanovené zřizovatelem v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. 

Nakonec pohovořila paní Irena Krolopová o zkušenostech a příkladech dobré praxe, které získala při realizaci auditu zaměřeného na vnitřní kontrolní systém organizace. Úplný závěr setkání patřil opět paní Drahomíře Stefanovičové, která se rozloučila s účastníky. Věříme, že každý účastník odcházel z jednání s novými poznatky, příjemným pocitem a povzbuzením k další práci.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 5. 2018 - 09:03