Domů Aktuality ​Krajský úřad získal ocenění za to, že zaměstnává osoby s postižením

​Krajský úřad získal ocenění za to, že zaměstnává osoby s postižením

​V Karlových Varech dnes byly slavnostně vyhlášeny výsledky 8. ročníku soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2018. Mezi oceněnými, kteří zaměstnávají lidi se zdravotním postižením a aktivně tak podporují myšlenku rovných příležitostí na pracovním trhu, nechyběl ani Krajský úřad Karlovarského kraje. Odborná porota mu udělila celkové druhé místo.

Soutěž Stejná šance se koná v sedmi krajích napříč Českou republikou. V našem regionu ji organizuje obecně prospěšná společnost Rytmus - Od klienta k občanovi a záštitu nad ní převzal náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí Petr Kubis. „Život není fér a nikdy nevíte, co se vám přihodí. Ne každý ovšem najde tu odvahu zaměstnat lidi s postižením. Velké poděkování za mě i za celé vedení Karlovarského kraje proto patří všem oceněným zaměstnavatelům. Věřím, že to bude vzkaz i pro ostatní, aby je následovali,“ uvedl Petr Kubis.

Nominovat zaměstnavatele mohl kdokoliv z široké veřejnosti během března a dubna, přičemž návrhy na ocenění následně hodnotila odborná porota. Ta se zaměřovala především na to, jaké podmínky vytváří zaměstnavatel pro zaměstnance s postižením. V Karlovarském kraji bylo podáno více než třicet nominací. První místo v soutěži nakonec získal Kynšperský pivovar. O druhé místo se podělil Krajský úřad Karlovarského kraje se společností Fresenius Medical Care. Na třetím místě se pak umístil obchod s oblečením a doplňky pro děti Sedmé nebe.

Ocenění za Krajský úřad Karlovarského kraje převzala jeho ředitelka Martina Vránová. Instituce v současné době zaměstnává dva lidi s postižením. Jedním z nich je slečna Eva Bajgerová, která pomáhá úředníkům se skartací papíru. Na recepci hlavní budovy A se pak můžete setkat s panem Pavlem Mezeim, jenž zastává funkci pomocného administrativního pracovníka. „Musím říct, že spolupráce s těmito lidmi je naprosto bezproblémová, každý z nich odvádí svou práci velice svědomitě. Jsme proto moc rádi, že jsou součástí našeho pracovního týmu,“ dodala Martina Vránová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 5. 2018 - 15:27