Domů Aktuality ​Již zítra ovládnou Karlovy Vary běžci

​Již zítra ovládnou Karlovy Vary běžci

​V sobotu 19. května se uskuteční 6. ročník Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary. Letos organizátoři závodu postaví do čela evropské a hlavně pak české běžce. Mnoho úspěchů jim na dnešní tiskové konferenci popřál radní Karlovarského kraje Karel Jakobec. Rekordmanka Eva Vrabcová Nývltová zároveň z jeho rukou převzala startovní číslo.

Do startu Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary zbývá už jen jeden den. Trasa závodu patří vzhledem ke kopcovitému terénu k nejnáročnějším ze série RunCzech běžecké ligy, ovšem díky scenérii lázeňského města zároveň k těm nejkrásnějším. Karlovarský kraj je hrdým partnerem akce a každoročně na ní přispívá nemalou částkou. Jak uvedl radní Karel Jakobec na tiskové konferenci, letos na ní uvolnil ze svého rozpočtu 500 tisíc korun.

Z Čechů v elitním poli nebudou chybět Jiří Petr, Tomáš Navrátil nebo například Jan Sokol a Pavel Procházka. Závod žen má jasnou favoritku v Evě Vrabcové Nývltové, která v dubnu v Praze překonala letitý český rekord. Na start se postaví i domácí Ivana Sekyrová. Kromě elitních běžců se městem proženou také hvězdné štafety v čele s Daliborem Gondíkem a očekává se i hojná účast hobby běžců.

Atmosféru velkého závodu si ovšem budou moci užít i rodiče s dětmi v rámci dm rodinného běhu. Ten odstartuje hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová v 16 hodin. Fanoušci, kteří se do Karlových Varů nedostanou, mohou závod sledovat v přímém přenosu ČT Sport od 18 hodin. Více informací se dočtete na internetových stránkách RunCzech.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 18. 5. 2018 - 12:46