Domů Aktuality ​Karlovarský kraj pořídí do škol kamerové systémy

​Karlovarský kraj pořídí do škol kamerové systémy

​Deset škol zřizovaných Karlovarských krajem se v brzké době dočká lepšího zabezpečení. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila dodavatele potřebné kamerové techniky za více než 4,3 milionu korun. Realizace první etapy dlouho připravovaného projektu by měla začít během letních prázdnin.

Karlovarský kraj obdržel ve stanoveném termínu celkem čtyři nabídky, přičemž dvě musel vyloučit pro nesplnění zadaných podmínek. Vítěznou se stala nabídka společnosti Euroalarm, která se řadí mezi největší dodavatele zabezpečovací techniky v České republice. „Celou veřejnou zakázku jsme směřovali k tomu, aby zejména vnější kamery mohly být napojené do systému městských policií a do budoucna abychom tyto záznamy a přenosy obrazů mohli využívat na centrálním operačním středisku Karlovarského kraje,“ upřesnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Mezi školy, do kterých budou dodány nové kamerové systémy, patří Gymnázium a Krajské vzdělávací centrum Sokolov, Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb, Hotelová škola Mariánské Lázně, Střední odborná škola pedagogická, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary, Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary, Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Gymnázium Ostrov, Střední lesnická škola Žlutice a Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně. Školy budou vybaveny 80 vnějšími kamerami, 117 vnitřními kamerami, 18 videoservery včetně harddisků, operačního softwaru a softwaru pro inteligentní videoanalýzu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 5. 2018 - 13:23