Domů Aktuality Cyklisté, přijeďte slavit Den Cyklostezky Ohře

Cyklisté, přijeďte slavit Den Cyklostezky Ohře

​Karlovarský kraj zve ve spolupráci s městem Sokolov tradičně všechny cyklisty a cykloturisty bez rozdílu věku na symbolickou oslavu oblíbené páteřní cyklostezky podél řeky Ohře. Akce se koná v neděli 17. června 2018 od 14 hodin na Starém náměstí v Sokolově v rámci Týdne v teniskách. Zaregistrovaní účastníci, kteří přijedou na kolech, získají v promostanu Karlovarského kraje drobné dárky a budou moci jet cyklovlakem zdarma.

Pro děti bude ve spolupráci s BESIPEM připravena jízda zručnosti nebo program Porcelánové školičky. O možnostech výletů a dalších atraktivitách v letní sezóně v regionu se příchozí mohou informovat ve stánku krajské destinační agentury Živý kraj.

V den akce České dráhy vypraví a zároveň představí velkokapacitní  cyklovlak „Ohře“, který bude po dobu prázdnin o sobotách a nedělích pravidelně jezdit mezi Chebem a Karlovými Vary (nezajíždí do Chodova). Účastníci letošního Dne Cyklostezky Ohře si mohou vybrat z nabídky těchto speciálních vlaků a na základě registrace na Den Cyklostezky Ohře a vyzvednutí místenky mohou některý z nich zdarma využít. 

Odjezdy vlaků:
Vlak Cheb – Karlovy Vary (odjezd 8:55 z Chebu)
Vlak Karlovy Vary – Cheb (odjezd 10:00 z Karlových Varů)
Vlak Cheb – Karlovy Vary (odjezd 11:10 z Chebu)
Vlak Karlovy Vary – Cheb (odjezd 12:20 z Karlových Varů)

Možnost registrace je jednoduchá. Všichni, kteří od 16. do 31. května vyplní registrační formulář na internetových stránkách kraje, si pak v některém z devíti informačních center (Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš, Kynšperk, Sokolov, Loket, Karlovy Vary, Ostrov) budou moci vyzvednout od 5. do 11. června identifikační „all inclusive“ pásky, které zároveň slouží jako místenky na vlak. Pro informace o možnosti registrace na akci a o jízdních řádech vlaků sledujte internetové stránky Karlovarského kraje a krajskou stránku na Facebooku. 

Oblíbená cyklostezka Ohře značená žlutým číslem 6 vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem v Lokti, přes Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily desetitisíce cyklistů proto, že je bezpečná a bez převýšení. Jede se až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu ji zvládne každý.






Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 16. 5. 2018 - 09:38