Domů Aktuality ​Sokolov bude hostit kongres věnovaný gerontologii

​Sokolov bude hostit kongres věnovaný gerontologii

​V pořadí již 13. ročník kongresu Gerontologické dny Severozápad bude zahájen ve čtvrtek 17. května v 9 hodin v Městském domě kultury v Sokolově. Kongres je určený především pro zdravotnické a sociální pracovníky, kteří pečují o seniorskou populaci. Akce se koná pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a starosty města Sokolov Jana Picky.

Kongres Gerontologické dny Severozápad  navazuje na úspěšnou tradici předcházejících 12 ročníků, které se uskutečnily v Plzni, Karlových Varech, Teplicích, Ústí nad Labem, Sokolově a Chebu. Svým zaměřením patří mezi největší akce tohoto druhu v České republice. Hlavním organizátorem je vzdělávací a poradenská společnost DTO CZ Ostrava. Kongres odborně připravovalo na 8 institucí z Karlovarského a Ústeckého kraje.

Mezi vystupujícími nebude chybět známý český geriatr a publicista Zdeněk Kalvach, který se díky bohatým praktickým zkušenostem vyjadřuje k úskalím zdravotní péče o seniory a neobává se otevírat málo diskutovaná témata a tabu. Ve své přednášce bude hovořit o stáří, smrti a ekonomice. Dalším z řečníků bude například doktorka farmacie Ivana Tašková z Psychiatrické nemocnice Bohnice. Ta se v příspěvku zaměří na nežádoucí účinky psychofarmak. Více informací o programu najdete na internetových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 5. 2018 - 11:08