Domů Aktuality Kraj chce zřídit jesle na pomoc rodinám s dětmi do tří let

Kraj chce zřídit jesle na pomoc rodinám s dětmi do tří let

​Ne všem maminkám malých dětí umožňuje pracovní či rodinná situace být s potomkem doma do věku tří let, a pak jej rovnou umístit do mateřské školy. S řešením pro rodiny z Karlovarského kraje nyní přichází hejtmanka Jana Vildumetzová, která chce zřídit jesle ve volných prostorách Krajského dětského domova pro děti do 3 let.
​„Většina z nás dobře ví, že děti mladší tří let by měly velký problém začlenit se mezi starší děti v mateřské škole. Maminky se však často potřebují vrátit do práce brzy po porodu, ať už z finančních, nebo jiných důvodů. Proto jsem svým kolegům ve vedení kraje představila myšlenku, že bychom zřídili jesle v Krajském dětském domově pro děti do 3 let v Karlových Varech, který má kapacitu 50 dětí a v současnosti je naplněn asi z poloviny. Navíc jde o zdravotnické zařízení, kde pracují i zdravotní sestry, jež by mohly pomoci se zabezpečením chodu jeslí,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Nyní bude krajský úřad a dětský domov pracovat na uskutečnění záměru. „Veškerými přípravnými kroky už jsem pověřil vedení zařízení a začátkem května máme v plánu další schůzku s ředitelkou Erikou Pavlovou a zástupci odboru zdravotnictví krajského úřadu, kde bychom měli probrat podmínky, za kterých by bylo možné jesle pro děti pravděpodobně od půl roku věku provozovat,“ upřesnil krajský radní Jan Bureš. V případě, že by byl o jesle v Karlových Varech zájem, chtěl by kraj najít vhodné prostory i v Chebu a v Sokolově.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 4. 2018 - 09:45