Domů Aktuality ​Žáci karlovarské umprumky zazářili v módní návrhářské soutěži

​Žáci karlovarské umprumky zazářili v módní návrhářské soutěži

​Letošní 100. výročí vzniku Československé republiky oslavili žáci z oboru Oděvní design Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary skvělým úspěchem. V celorepublikové soutěži Avantgarda, která se již pravidelně koná na výstavišti v Lysé nad Labem, vybojovali přední místa v kategorii První republika.

O výsledcích 23. ročníku soutěže mladých módních tvůrců, do které bylo přihlášeno na 60 kolekcí, rozhodovala porota složená z módních návrhářů a stylistů v čele s Ninou Provaan Smetanovou. Karlovarská kolekce „In Bloom“ získala skvělé druhé místo. „Inspirací této kolekce byla doba a tvorba Alfonse Muchy, zejména pak jeho Slovanská epopej. Košile-chemis, v dnešní době košilové šaty, tvoří její základ. Vesty, boty i pokrývky hlavy jsou inspirovány postavami z obrazů,“ upřesnila pedagožka Lenka Herzogová.

Další kolekce s názvem „Lets´ Dance“ byla oceněna třetím místem. „Její inspirací byla oděvní tvorba s úžasnými modely Hany Podolské, které byly vždy už na první pohled odlišné od ostatních a perfektně propracované. Vzory na šatech jsou vytvořeny ažurou, výšivkou, prostřihy a strojovým prošitím,“ doplnila Herzogová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 4. 2018 - 09:55