Domů Aktuality Žáci gastronomických oborů si prověřili své dovednosti

Žáci gastronomických oborů si prověřili své dovednosti

​Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary se zapojia ve spolupráci s hospodářskou komorou IHK Bayreuth do projektu s názvem "Srovnávání výstupů vzdělávání gastronomických oborů ve vzdělávacích systémech ČR, Bavorska a Itálie." Čeští, němečtí a italští žáci posledních ročníků těchto oborů mají díky tomu příležitost v mezinárodním měřítku prakticky prověřit a porovnat schopnosti a dovednosti, kterých během studia nabyli.

Zázemím dvoudenního praktického úsilí žáků se tentokrát stala školní restaurace Luna v Karlových Varech. Oba dny se nesly v pracovním duchu, ať už šlo o přípravu vybraných lahůdek, slavnostní stolování a úroveň servisu. Pedagogové i žáci se kromě výměny cenných odborných zkušeností také navzájem seznámili s procesem odborného vzdělávání účastnických zemí. 

„Nezapomněli jsme ani na poznávání krás našeho regionu. Setkání bylo velmi přínosné a motivující jak pro žáky, tak i pedagogy tří evropských zemí,“ doplnil ředitel Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary​ Jiří Neumann.  Karlovarští studenti se mohou těšit na další etapu projektu, která proběhne příští rok v italském Brixenu.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 3. 2018 - 11:12