Domů Aktuality Střední pedagogická škola hostila účastníky projektu Edison

Střední pedagogická škola hostila účastníky projektu Edison

​V posledním týdnu prvního pololetí přivítala Střední pedagogická škola, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary už podruhé účastníky projektu Edison. Multikulturní vzdělávací projekt zorganizovala plzeňská pobočka mezinárodní studentské organizace AIESEC. Jeho cílem je umožnit setkání studentů s odlišnými kulturami a rozvíjet jejich jazykové kompetence.

Kromě prezentací vedených v angličtině mají žáci během projektu možnost používat angličtinu v autentických komunikačních situacích a navázat nová přátelství. Pedagogickou školu navštívilo celkem 8 stážistů – vysokoškolských studentů z Taiwanu, Indonésie, Ázerbajdžánu, Gruzie a Ukrajiny, ale také z Peru, Kostariky a Maroka. Ubytováni byli většinou v rodinách studentů.

„Od pondělí do čtvrtka trávili dopoledne ve škole​, kde formou zajímavých prezentací seznamovali studenty se situací ve svých zemích. Každý den odpoledne pro ně byl připraven pestrý program, kterého se účastnila i řada našich studentů. Společně jsme si hráli ve školním divadle pod vedením našich šikovných učitelek dramatické výchovy, prošli se po Karlových Varech, navštívili sklárnu Moser, zahráli si bowling. Ve čtvrtek odpoledne pak proběhla tzv. Global Village, kde měli naši žáci možnost prohlédnout si typické předměty ze zemí našich hostů a dokonce mohli ochutnat např. á
zerbajdžánskou baklavu, taiwanské sušenky, marocký čaj, gruzínský chléb nebo indonéský zázvorový nápoj,“ popsal ředitel školy Bohuslav Peroutka.

Přestože šlo o krátkodobý pobyt stážistů, jak oni, tak studenti školy měli možnost poznat, co je spojuje a v čem jsou odlišní. Pro mnohé to navíc byl impuls k dalšímu zdokonalování se v cizím jazyce.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 2. 2018 - 08:36