Domů Aktuality ​Kraj rozdělí první příspěvky na vybavení ordinací praktických lékařů

​Kraj rozdělí první příspěvky na vybavení ordinací praktických lékařů

​Od prvního ledna letošního roku musí na základě novely zákona o léčivech všechna zdravotnická zařízení předepisovat léky prostřednictvím takzvaných eReceptů. Karlovarský kraj proto v minulém roce vyhlásil dotační program, ze kterého je možné čerpat prostředky na vybavení ordinací praktických lékařů informačními technologiemi. O příspěvek si zažádaly již tři obce, konkrétně Citice, Merklín a Hroznětín.

„Karlovarský kraj vyčlenil na tyto účely 2 450 000 korun. Do programu se zapojily prozatím tři obce a pro každou máme připraveno 35 tisíc korun. Program je ovšem stále otevřený a v průběhu roku se do něj mohou hlásit i další obce,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová. Dotace obcím ještě musí odsouhlasit Zastupitelstvo Karlovarského kraje a následně bude s jednotlivými subjekty uzavřena veřejnoprávní smlouva.

Program Karlovarského kraje je určen pro vybavení ordinací praktických lékařů v oboru všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost nebo pediatrie. Žadatelem může být pouze obec s počtem obyvatel maximálně do 3 tisíc. Dotace je neinvestičního charakteru a lze ji použít například na nákup počítače, tiskárny či připojení k internetu. Více informací najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 1. 2018 - 09:43