Domů Aktuality Tříkrálová sbírka hlásí rekordní výtěžek

Tříkrálová sbírka hlásí rekordní výtěžek

​Koledníkům v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara se na Karlovarsku letos podařilo vybrat rekordní sumu. Na vybudování terapeutické zahrady pro osoby s Alzheimerovou chorobou půjde celkem 228 231 korun, což je nejvíce za celou osmnáctiletou historii Tříkrálové sbírky.
Do akce se zapojilo téměř 300 dobrovolníků, kteří měli k dispozici 97 kasiček. „Poděkování samozřejmě patří všem dárcům za jejich štědrost a vstřícnost a pracovníkům Farní charity Karlovy Vary za organizaci a zajištění celé sbírky. Vybrané finanční prostředky použijeme na vybudování terapeutické zahrady pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech - Staré Roli. Práce plánujeme dokončit v letošním roce,“ uvedl ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleš Klůc.

Kromě základních a středních škol se do koledování zapojili také skauti a celá řada dalších dobrovolníků. V ulicích Karlových Varů mohli lidé potkat mimo jiné i netradiční družinu v čele s hejtmankou Janou Vildumetzovou, náměstkem primátora Jiřím Klsákem a plzeňským biskupem Tomášem Holubem. Více informací o sbírce najdete na internetových stránkách Farní charity Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 1. 2018 - 10:04