Domů Aktuality Náš kraj zaujal návštěvníky veletrhu ITEP v Plzni

Náš kraj zaujal návštěvníky veletrhu ITEP v Plzni

​Nové turistické informace, tipy na výlety a zajímavosti z historie - to vše nabídl návštěvníkům 13. ročník veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2017. Akce se v uplynulých dnech účastni také Karlovarský kraj, který zastupovala regionální destinační agentura Živý kraj.

Veletrh se letos nesl ve znamení baroka a tomu se přizpůsobila i nabídka na krajském stánku. "Kromě prezentace tradiční lázeňské péče, byl velký zájem o informace související s ubytováním, montánními památkami, a s ohledem na nadcházející zimní sezónu také o možnosti vyžití v lyžařských areálech v Krušných horách. Návštěvníky také zajímaly novinky související s historickými památkami, a to nejen těmi věhlasnými, ale také méně známými, jako je hrad Seeberg, Hartenštejn nebo Horní hrad. Mile nás překvapil nebývale velký zájem o lidovou architekturu a řemesla. Také zde jsme mohli návštěvníkům předat několik tipů, přičemž nejvíce zaujal Statek Bernard," uvedl Petr Židlický z destinační agentury Živý kraj. Z propagačních materiálů šly nejvíce na odbyt mapy a materiály s nabídkami turistických tras a volnočasových aktivit.

Veletrh ITEP​ je třetím největším mezinárodním veletrhem cestovního ruchu v ČR. V průměru jej navštěvuje 10 tisíc lidí a zúčastňuje se ho více než 100 vystavovatelů. Vzhledem k tomu, že se koná v regionu sousedícím s Karlovarským krajem, stal se ideální možností, jak přilákat pozornost  turistů a návštěvníků, kteří k nám mají opravdu blízko.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 9. 2017 - 11:08