Domů Aktuality Kraj spustil elektronickou registraci žadatelů o kotlíkové dotace

Kraj spustil elektronickou registraci žadatelů o kotlíkové dotace

​Elektronický příjem žádostí o kotlíkové dotace dnes přesně ve 14 hodin odstartoval Karlovarský kraj. Lidé měli možnost si v systému předem vyplnit jednoduchý formulář a v uvedený čas získat za pomoci elektronické registrace pořadí. Do deseti pracovních dnů by pak měli doručit na krajský úřad potřebné dokumenty. Příjem žádostí bude ukončen 29. března 2019.

„V první vteřině příjmu žádostí, tedy možnosti elektronické registrace žadatelů o kotlíkové dotace, se zaregistrovalo 65 žadatelů, během deseti minut už to bylo 295 žadatelů. Celkem 328 žádostí bylo v té chvíli předem připravených. Systém pracuje bez problému a já jsem přesvědčena, že tento způsob přijímání žádostí je pro naše občany mnohem komfortnější a důstojnější, než bylo nekonečné čekání ve frontě,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová s tím, že Karlovarský kraj je první mezi regiony, který spustil druhou vlnu kotlíkových dotací.

Dotace mohou tentokrát žadatelé získat k výměně kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel, kotel pouze na biomasu s ručním nebo s automatickým přikládáním nebo za tepelné čerpadlo. Na výměnu 700 kotlů má kraj pro žadatele připraveny 64 miliony korun, jednotlivá dotace může podle typu pořízeného kotle dosáhnout až 120 tisíc korun. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 8. 2017 - 16:21