Domů Aktuality Nenechte si ujít Světový pohár v triatlonu

Nenechte si ujít Světový pohár v triatlonu

​Už tento víkend zažijí Karlovy Vary světovou premiéru – poprvé v historii budou hostit ITU Světový pohár v triatlonu. Do lázeňské metropole se přestěhují triatlonoví nadšenci na „ostrý test“ na náročných tratích před nadcházející soutěží série mistrovství světa. Karlovarský kraj je jedním z hlavních partnerů závodu.
 
​Po Mistrovství Evropy v letech 2001 a 2003 přivítají Karlovy Vary 75 elitních mužů a stejný počet žen, kteří budou bojovat nejen o body do ITU Světového poháru, ale vítěz si odveze také finanční odměnu ve výši 60 tisíc dolarů. Mezinárodní triatlonová unie ITU přidělením závodu světové série ocenila mnohaletou práci organizačního týmu, skvělou kulisu Karlových Varů a perfektní zázemí a nadšení pro triatlon nejen v Karlovarském kraji. „V loňském roce jsme v Karlových Varech sledovali jednoznačný výkon Jonathana Brownleeho, dvojnásobného stříbrného olympijského medailisty. Věříme, že statut Světového poháru přiláká další velká triatlonová jména. Konkrétní podoba startovní listiny bude známa zhruba dva týdny před startem,“ uvedl ředitel závodu Vladimír Malý.

CITY TRIATHLON Karlovy Vary není však jen pro profesionály. „Naším cílem je ke sportu přivést děti a dát možnost například i rodinným či firemním týmům. Můj největší obdiv mají ovšem paratriatlonisté. V letošním roce je naší patronkou Vendula Dušková, karlovarská závodnice a účastnice paralympiády v Rio de Janeiro,“ dodal Malý.

Triatlonový víkend zahájí již v pátek 1. září závod Českého poháru žactva a noční rodinný běh lázeňským centrem Karlových Varů „CITY NIGHT RUN“. V sobotu 2. září od 10 hodin je na programu BABY DUATHLON a odpoledne se představí kategorie dorostenců, juniorů, dospělých ve věkových kategoriích a handicapovaných účastníků v závodech jednotlivců a štafet. Soutěž žen odstartuje 3. září v 10 hodin a mužská elita se vydá na tratě v 15 hodin.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 29. 8. 2017 - 14:16