Domů Aktuality Karlovy Vary se dostaly do hledáčku jihokorejských filmařů

Karlovy Vary se dostaly do hledáčku jihokorejských filmařů

​​Od čtvrtka 31. srpna do středy 6. září bude v Karlových Varech natáčet štáb hlavní jihokorejské televize KBS. Půjde o záběry do připravovaného osmnáctidílného seriálu "Are You Human Too", v němž bude hrát jedna z korejských megastar, herec a zpěvák Seo Kang-joon. Natáčení v našem regionu zprostředkovala Filmová kancelář Karlovarského kraje.

„Záběry se budou pořizovat na našem letišti, na Mlýnské i Zámecké kolonádě nebo v lázeňských lesích. Vzhledem k tomu, že přijede asi sto členů korejského štábu a ještě další doprovod z české produkční společnosti, rozhodla se Rada kraje podpořit filmaře příspěvkem na dopravu z Prahy a zpět i po našem regionu. To, že si vybrali právě naše lázeňské město, je další vítaný krok ke zviditelnění kraje a k posílení přílivu turistů,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Korejská produkce oslovila Filmovou kancelář Karlovarského kraje​, jež pomáhala s vý
běrem lokací, při zajištění záborů prostranství a povolení k natáčení, ale například také s kontakty na výrobce regionálních produktů, které se objeví ve vybraných scénách. „Celý projekt se uskutečnil díky skvělé spolupráci místních institucí, výrobců, hoteliérů a hlavně díky podpoře vedení kraje a města. Karlovarský kraj je skutečně „film friendly“ a štáby toho čím dál více využívají,“ dodal Petr Židlický, který vede Destinační agenturu Karlovarského kraje, pod níž spadá činnost filmové kanceláře.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 8. 2017 - 12:53