Domů Aktuality Školní statek v Chebu bude mít nové dílny

Školní statek v Chebu bude mít nové dílny

​Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb vybuduje pro své žáky nové dílny. Ty budou sloužit k výuce oprav a k údržbě velkých zemědělských strojů. Stavba za téměř 19 milionů korun by mohla začít ještě letos.


​Stávající dílny již svou velikostí neodpovídají především výšce nových moderních strojů. Na dlouho připravovaný projekt chtělo vedení školního statku získat dotaci. To se ale nepodařilo, stavbu tak škola zafinancuje z vlastních prostředků sedmi miliony korun. Zbylých 12 milionů korun zajistí díky úvěru. „Školní statek má dlouhodobě kladný hospodářský výsledek. Věřím proto, že bude mít i dostatek peněz na splacení půjčky. Pokud se úvěr podaří získat včas, dílny by se mohly začít stavět ještě v tomto roce. Využít je budou moci i ostatní školy v kraji,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Během výstavby dojde ke zbourání stávající haly a skladu, na jejichž místě vzniknou nové opravárenské dílny, které budou koncepčně navazovat na tři současné nižší dílny. Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb tradičně poskytuje výukové zázemí pro žáky zemědělských a technických oborů v chebském regionu a zabývá se i zemědělskou výrobou. Zajišťuje také vzdělávací programy pro školky, základní i střední školy.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 24. 8. 2017 - 13:42