Domů Aktuality Do Ostrova opět zamíří fandové komiksů, science fiction a fantasy

Do Ostrova opět zamíří fandové komiksů, science fiction a fantasy

​Už jen několik málo dní zbývá do zahájení druhého ročníku západočeského festivalu komiksů, fantasy a zábavy s názvem OstroFcon. Akce, která se koná za finančního přispění Karlovarského kraje, startuje již tento pátek v Domu kultury v Ostrově a nabídne nevšední program pro malé i velké návštěvníky.

Připraveny jsou workshopy, přednášky, promítání, autorská čtení, herní turnaje, soutěže a chybět nebude ani oblíbené setkání amatérských a profesionálních cosplayerů. Hvězdou letošního ročníku bude italský komiksový kreslíř Marco Turini. Zejména dámy se pak mohou těšit na originální doplňky v podobě kloboučků od Zdeňky Bílkové, které jsou inspirované fantazijním světem science fiction.

Návštěvníci by si rozhodně neměli nechat ujít ani výstavu kdyňského výtvarníka Daniela Eisnera, jež představí jeho olejomalby a současně i přes 500 papírových modelů ze světa science fiction, hudby, filmu a především komiksů. Na závěr festivalu je připravena afterparty, se skvělou muzikou a s půlnočním překvapením. Více informací o akci, která bude probíhat od 4. do 6. srpna, najdete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 7. 2017 - 10:39