Domů Aktuality Stavebníci dokončili hrubou stavbu hospice v Nejdku podle plánu

Stavebníci dokončili hrubou stavbu hospice v Nejdku podle plánu

​Hrubá stavba hospice v areálu Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče (REHOS) Nejdek už je hotova. Práce budou v příštích dnech pokračovat montáží střechy, topení a vzduchotechniky, pak přijde na řadu fasáda. Během kontrolního dne to v tomto týdnu potvrdil vedoucí projektu Milan Vaňkát.

Krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš se zástupci firmy Metrostav prošel dokončené prostory: „Stavba běží podle plánu, zatím se proinvestovalo okolo 18 milionů korun z celkových 78, 5 milionů. Třípatrová budova s terasou bude mít kromě třiadvaceti pokojů pro paliativní péči i společenskou místnost a malou kapli. Hospic by měl začít sloužit klientům na jaře příštího roku,“ uvedl. Podle ředitelky REHOS Nejdek​ Olgy Pištejové probíhá neustále komunikace se stavební firmou o možných úsporách a o harmonogramu projektu. 

Kromě výstavby kamenného hospice podporuje Karlovarský kraj také mobilní hospicové služby napříč regionem. „Krajští zastupitelé na svém jednání 22. června schválili žádosti o dotace, které předložilo celkem pět provozovatelů domácí hospicové péče. Čtyři z nich dostanou dotaci ve výši 300 tisíc korun, jeden získá 280 tisíc. Celkem jde o téměř 1, 5 milionu korun na poskytování mobilních hospicových služeb. Jsem toho názoru, že lidé v našem kraji potřebují jak mobilní hospice, které umožní člověku zůstat do posledních chvil života v domácím prostředí, tak i hospicovou budovu s veškerým potřebným zdravotnickým, sociálním, ale i duchovním zázemím,“ dodal Jan Bureš. Program na podporu mobilních hospicových služeb proto zařadí do návrhu krajského rozpočtu i na rok 2018. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 6. 2017 - 08:32