Domů Aktuality ​​V kraji se vloni vysbíraly tři kilogramy elektra na obyvatele

​​V kraji se vloni vysbíraly tři kilogramy elektra na obyvatele

Každý z obyvatel Karlovarského kraje v roce 2016 předal k recyklaci 3,01 kilogramu elektroodpadu. Vyplývá to z údajů za rok 2016, které shromažďuje a vyhodnocuje Ministerstvo životního prostředí. Největší český kolektivní systém pro sběr a recyklaci elektroodpadu zajišťuje společnost ELEKTROWIN.
ELEKTROWIN a.s. se zaměřuje na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem a od té doby již zrecykloval přes 17 milionů vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 290 tisíc tun. V posledních letech roční úhrny opakovaně stoupají. V roce 2015 předala společnost ke zpracování téměř 36 tisíc tun elektroodpadu, v letošním roce vysbírala již více než 44 tisíc tun spotřebičů. Sběrnou síť tvoří více než 13 tisíc míst zpětného odběru.

Stále roste také zapojení sborů dobrovolných hasičů. S ELEKTROWINem spolupracuje více než tisíc sdružení, a to v rámci projektu Recyklujte s hasiči, který byl spuštěn už v roce 2011. Hasiči vloni pomohli se sběrem téměř šesti procent starého elektra.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 26. 6. 2017 - 14:32