Domů Aktuality V Karlových Varech proběhl seminář o prevenci úrazů dětí

V Karlových Varech proběhl seminář o prevenci úrazů dětí

Státní zdravotní ústav ve spolupráci s Krajským úřadem Karlovarského kraje uspořádal v tomto týdnu seminář na téma „Prevence úrazů u dětí v mateřských školách“. Toho se zúčastnilo více než 40 učitelek z celkem 32 mateřských škol Karlovarského kraje.

​Cílem semináře bylo představení projektu Státního zdravotního ústavu „Prevence úrazů pro mateřské školy“, který je finančně podpořen dotačním programem Misterstva zdravotnictví ČR. Účastnice obdržely zdravotně výchovné materiály, dozvěděly se informace o aktivní i pasivní prevenci a vyměnily si navzájem poznatky z praxe, které mohou využít při práci s dětmi v předškolním věku. Seznámily se také s Národním akčním plánem pro prevenci úrazů na roky 2007 až 2017 nebo se statistikami úrazovosti dětí ve světě, v republice i jednotlivých krajích.

Během semináře si vyzkoušely také nácvik první pomoci nejen při úrazech, ale i v akutních stavech, při kterých se mohou děti zranit (například při epilepsii, hypoglykémii či astmatickýé záchvatu). Každá účastnice si také mohla otestovat své dovednosti resuscitace u dospělého člověka, tříletého dítěte i kojence.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 26. 5. 2017 - 13:28