Domů Aktuality Ve střelecké soutěži opět uspělo Střední odborné učiliště Horní Slavkov

Ve střelecké soutěži opět uspělo Střední odborné učiliště Horní Slavkov

V minulém týdnu se tým Středního odborného učiliště zúčastnil již 28. ročníku mezinárodní střelecké soutěže „Free Contest 2017“, která se tentokrát uskutečnila v Chebu. Ve velké zahraniční konkurenci se umístili na předních příčkách a vybojovali si celkové čtvrté místo.
​Závodníci soutěžili v tříčlenných družstvech ve dvou disciplínách. První byla střelba z pistole ráže 9 mm na terč s kruhy na vzdálenost 25 metrů a druhou střelba ze samopalu vzor 58 na vzdálenost 100 metrů. Střední odborné učiliště se soutěže zúčastňuje pravidelně již několik let a vždy obsazuje čelní místa. Letos tým získal první místo v kategorii firem i ve střelbě ze samopalu a jedenácté ve střelbě z pistole.

Celkově se šampionátu zúčastnilo 315 závodníků, tedy 105 družstev. Mezinárodní účast zajišťovali například i soutěžící ze Spojených států, Itálie, Německa či z Ruska. Z jednotlivých zemí dorazili také příslušníci nejen ozbrojených složek – armády, státní či městské policie a čestné stráže, ale i zástupci střeleckých klubů a firem. Akci pořádá Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností České republiky. Záštitu nad soutěží převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 28. 4. 2017 - 13:05