Domů Aktuality Karlovarská krajská nemocnice má nové představenstvo

Karlovarská krajská nemocnice má nové představenstvo

Prostřednictvím výběrového řízení obměnil Karlovarský kraj představenstvo společnosti Karlovarská krajská nemocnice, v níž je jediným akcionářem. Na svém včerejším jednání rozhodla Rada Karlovarského kraje o jmenování tří nových členů, které doporučila výběrová komise. Navázala tak na rozhodnutí zastupitelstva kraje, které na svém posledním zasedání schválilo nové stanovy nemocnice. V nich se mimo jiné počet členů představenstva snížil z pěti na tři.
​„Do výběrového řízení, které se konalo v polovině dubna, se přihlásilo deset uchazečů a osobně se ho zúčastnilo osm. Výběrová komise nakonec doporučila valné hromadě tři z nich, kteří byli schváleni. Jednou z podmínek také bylo, aby kandidáti předložili koncepci dalšího rozvoje a směrování Karlovarské krajské nemocnice,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Novými členy představenstva jsou MUDr. Josef März, tedy dosavadní generální ředitel nemocnice. Poté Ing. Jitka Samáková, jež by měla zastávat pozici předsedkyně představenstva, a Mgr. David Bracháček, současný ekonomický ředitel nemocnice. Všichni byli do své funkce zvoleni s účinností od 1. června 2017. „Od nového představenstva očekáváme stabilizaci personálu, pokračování v rozvoji nemocnice, revizi úhrad i vyjednání lepších podmínek se zdravotními pojišťovnami,“ doplnil Bureš. Jedním z prvních úkolů, který novým členům uložila valná hromada společnosti, je neprodlené vypsání výběrového řízení na pozici ředitele nemocnice v Chebu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 25. 4. 2017 - 14:13