Domů Aktuality Karlovarský kraj modernizuje kardiologii karlovarské nemocnice

Karlovarský kraj modernizuje kardiologii karlovarské nemocnice

​Už brzy budou moci pacienti kardiologického oddělení karlovarské nemocnice využít nové pokoje s moderními lůžky a potřebným zázemím. Kraj pro ně nechává přestavět lůžkovou část kardiologického oddělení v pavilonu C. Z krajského rozpočtu na akci uvolnil téměř 4 miliony korun.

„Lůžková část kardiologického oddělení​ byla i původně ve stejném patře, kde nyní probíhá rekonstrukce.  Stavebními úpravami ale dojde k rozšíření počtu lůžek, navíc budou mít pacienti podstatně více soukromí ve dvoulůžkových pokojích a potřebný prostor získají lékaři a sestry na pracovišti echokardiografie. Byl bych rád, kdyby se v novém prostředí cítili lépe nejen nemocní, ale také zdravotníci,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Stavebníci ze společnosti ZISTAV vybourali stávající příčky, vystavěli nové a osadili je dveřmi. Kompletně provedli veškeré elektroinstalace, zdravotnickou techniku a odvětrání. Kromě běžných pokojů budou mít lidé k dispozici i nadstandardní lůžka, společenskou místnost, na oddělení vzniknou lékařské pokoje a zázemí pro sestry. 

„Jde o další krok na cestě k budování plnohodnotného krajského kardiocentra,” řekl k investici Josef März, generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice. Díky rozvoji karlovarské kardiologie tak už dnes nemusí pacienti dojíždět kvůli některým výkonům na vzdálená pracoviště v Praze nebo Plzni. „Investice kraje pak umožňuji nejen další rozvoj tohoto oboru v Karlových Varech, ale také zvyšování kvality péče i komfortu pro pacienty.”

Péči o pacienty v kardiocentru nabízí Karlovarská krajská nemocnice už 10 let. Formovalo se postupně, původně jako část interního oddělení. V roce 2012 s výstavbou pavilonu A (pavilon akutní medicíny) došlo k vyčlenění části lůžek intenzivní péče do samostatné části - koronární jednotky. Postupně se podařilo i rozšířit prostory pro ambulantní péči a stacionář. Díky tomu je možné poskytovat péči ve specializovaných poradnách a část intervenčních výkonů provádět ambulantně. Nyní se po přestavbě, jež by měla být dokončena v polovině května, zvýší i úroveň lůžkové části.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 4. 2017 - 17:23