Domů Aktuality ​Karlovarský kraj opět rozdělí mezi podnikatele inovační vouchery

​Karlovarský kraj opět rozdělí mezi podnikatele inovační vouchery

​Stejně jako vloni i letos získají regionální firmy, které spolupracují s vysokými školami a výzkumnými organizacemi, podporu od Karlovarského kraje. Do veřejné soutěže o inovační vouchery se přihlásilo 12 žadatelů. Po schválení krajským zastupitelstvem peníze doputují k 7 z nich.

„Prostřednictvím inovačních voucherů napomáháme nastartování spolupráce mezi místními podnikateli, školami a výzkumnými organizacemi, chceme motivovat regionální firmy k zavádění inovací a posílení jejich pozice na trhu. Z rozpočtu Karlovarského kraje byly pro tento dotační titul vyčleněny 2 miliony korun. Každý z žadatelů mohl získat příspěvek ve výši až 170 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Veřejná soutěž byla vyhlášena 30. listopadu minulého roku a žádosti o poskytnutí dotace bylo možné předkládat v termínu od 1. prosince do 13. ledna. Hodnocené projekty byly rozděleny do dvou skupin podle zaměření, a sice na projekty orientované na výrobu a na služby. Z podaných žádostí 4 nevyhověly podmínkám veřejné soutěže a 1 nebyla podpořena z důvodu nízkého bodového ohodnocení. Peníze získají firmy nejen z tradičních oborů, jako je stavebnictví, strojírenství, elektrotechnika a zpracování druhotných surovin, ale například i balneologie a vzdělávání.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 3. 2017 - 09:56