Domů Aktuality Karlovarský kraj převzal do správy Císařské lázně

Karlovarský kraj převzal do správy Císařské lázně

​Zastupitelé Karlovarského kraje na svém včerejším zasedání schválili převzetí práv a závazků ze zrušeného zájmového sdružení právnických osob, které v uplynulých letech spravovalo Císařské lázně. Hlavní snahou kraje i nadále zůstává zahájit kompletní obnovu doposud chátrající národní kulturní památky. 

Zájmové sdružení bylo založeno Karlovarským krajem a městem Karlovy Vary v roce 2009. Za dobu jeho existence se mu bohužel nepodařilo získat potřebné finanční prostředky na opravu historické budovy. Karlovarský kraj proto k poslednímu prosinci minulého roku ukončil členství v zájmovém sdružení a nyní se stal jeho právním nástupcem.

„Vedení Karlovarského kraje si již bylo památku prohlédnout a nyní se chce podrobně seznámit se všemi dokumenty a se samotným projektem rekonstrukce. Dle našich informací je na předělaný projekt vydáno pravomocné stavební povolení, takže budeme muset zhodnotit všechny varianty. Rovněž budeme chtít hovořit s občany o účelném využití budovy,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Karlovarský kraj chce mít jasně dané financování projektu i jeho ekonomické dopady. „Před několika týdny jsme obdrželi zprávu, že Evropská komise je ochotna podpořit obnovu národních kulturních památek celou finanční částkou, ale pouze za předpokladu, že účel budovy bude splňovat kulturní vyžití. Vzhledem k tomu, že v současném projektu jsou naplánovány apartmány a je spíše zaměřen na aktivity cestovního ruchu, znamenalo by to návrat k původnímu projektu, který vznikl před několika lety. Hovoří se i o možnosti umístění základní umělecké školy,“ doplnila hejtmanka.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 2. 2017 - 13:03