Domů Aktuality ​Vysokoškoláci dostanou od kraje stipendia

​Vysokoškoláci dostanou od kraje stipendia

​O stipendia, která mají mladé lidi motivovat k tomu, aby po ukončení studia neodcházeli z regionu, zažádalo více studentů, než dovolují pravidla dotačního programu. Rada Karlovarského kraje nakonec odsouhlasila uzavření veřejnoprávní smlouvy se všemi 32 žadateli.


Dle nastavených pravidel dotačního programu mělo být původně vylosováno pouze 25 žadatelů, kteří obdrží stipendium, a 2 náhradníci pro případ, že by některý z vylosovaných žadatelů odmítl podepsat smlouvu o poskytnutí stipendia. „Každý vzdělaný člověk, který se u nás v kraji usadí a bude dělat dobře svoji práci, je pro nás cenný. Takže rada rozhodla, aby bylo uděleno stipendium všem,“ uvedl krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Stipendijní program je určen pro všechny studenty vysokých škol, kteří mají trvalé bydliště na území regionu a kteří absolvovali první ročník studia. Pokud splní požadované podmínky, mohou získat 24 tisíc korun ročně. Výplata stipendia je pak spojena se závazkem, aby po úspěšném dokončení svého studia pracovali nebo podnikali v kraji právě tolik let, kolik let pobírali stipendium. Mezi 32 zájemci o stipendium bylo nejvíce studentů práv a všeobecného lékařství.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 1. 2017 - 09:54