Domů Aktuality ​Kraj letos zahájí obnovu silnice z Plesné do Bad Brambachu

​Kraj letos zahájí obnovu silnice z Plesné do Bad Brambachu

​Přeshraniční silniční spojení z Plesné do Bad Brambachu se dočká obnovy. Kdysi hojně využívaná trasa po letech znovu ožije a výrazně se zkrátí cestování v příhraničí. Rada Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání schválila dodavatele zakázky, kterým se stala společnost Eurovia CS.

Zadávací řízení vyhlásila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Celkem bylo podáno dvanáct nabídek, přičemž jako nejvýhodnější byla nakonec vybrána nabídka společnosti Eurovia CS za 76,5 milionu korun. „Mám radost, že se nám v případě tohoto projektu podařilo vysoutěžit nižší cenu, než s jakou se původně počítalo,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Na realizaci projektu získal Karlovarský kraj dotaci z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020. Stavební práce budou probíhat v úseku o celkové délce zhruba 2,45 kilometrů. „Součástí projektu bude i řešení mostu v Plesné, který kvůli nízkému průtokovému profilu ohrožoval při povodních město. Modernizace tak přispěje ke zlepšení protipovodňových opatření,“ dodal Martin Hurajčík.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 1. 2017 - 10:18