Domů Aktuality ​Do ulic Karlových Varů se vydala koledovat netradiční družina

​Do ulic Karlových Varů se vydala koledovat netradiční družina

​Začátek ledna patří již tradičně Tříkrálové sbírce, díky níž se daří pomáhat lidem, kteří to nejvíce potřebují. Tisíce dobrovolníků v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara prochází městy, aby do zapečetěných pokladniček vybrali co nejvíce peněz. V ulicích Karlových Varů dnes mohli obyvatelé potkat i netradiční družinu v čele s hejtmankou Janou Vildumetzovou, náměstkem primátora Jiřím Klsákem a plzeňským biskupem Tomášem Holubem.

V ranních hodinách se družina koledníků vydala od Magistrátu města Karlovy Vary směrem k hlavní poště. Následně navštívila hotely Thermal, Savoy Westend, Bristol Palace a Grandhotel Pupp. Po obědě se přesunula do Dvorů, kde postupně obešla Úřad práce České republiky, Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje a Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Svou cestu zakončila na Krajském úřadě Karlovarského kraje. Na všech místech se setkala s milými lidmi, kteří ochotně přispívali do zapečetěných kasiček.

V hlavním krajském městě a jeho okolí organizuje sbírku již osmnáctým rokem Farní charita Karlovy Vary. Výtěžek půjde na vybudování terapeutické zahrady ve Staré Roli pro lidi s Alzheimerovou chorobou. V loňském roce vybrali koledníci přes sto sedmdesát tisíc korun. V celé historii sbírky se jednalo o druhý největší výtěžek.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 1. 2018 - 14:03