Domů Aktuality Kraj bude pokračovat ve významných investicích do nemocnic

Kraj bude pokračovat ve významných investicích do nemocnic

​I v roce 2017 se Karlovarský kraj chystá dále zlepšovat kvalitu přístrojového vybavení nemocnic v regionu a pokračovat v rekonstrukci těch oddělení, která už postupně dosluhují. Investice do zdravotnictví schválili krajští zastupitelé v návrhu rozpočtu na příští rok.
 
„Konkrétně jde o nové přístrojové vybavení pro návaznou péči do Karlovarské krajské nemocnice za zhruba 152 miliony korun. Celkem 85 procent nákladů bychom chtěli hradit z dotace v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. V příštím roce také zřejmě začne rekonstrukce a dostavba chebské nemocnice, kde by měl vzniknout nový pavilon, kam se přestěhují oddělení ze starých a dosluhujících prostor. V plánu je v roce 2017 prostavět 200 milionů korun. Chystá se rekonstrukce kardiologie Nemocnice Karlovy Vary za necelých 5 milionů korun,“ nastínil krajský radní Jan Bureš.

V plánu má kraj ale také další obnovu jednotlivých oddělení a budov sokolovské nemocnice, kde budou mít pacienti v budoucnu k dispozici například nové operační sály. „Vyřeší se rovněž únikové cesty v pavilonu B a dojde ke stavebním úpravám trafostanice. Celkem by mělo jít o investici ve výši 80 milionů korun,“ upřesnil radní. Příští rok by také měla být v plném proudu stavba pavilonu hospicové péče v krajském Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče v Nejdku, kde se počítá s náklady ve výši 43 miliony korun. Kromě investic se ale vedení regionu zaměří i na podporu vzdělávání budoucích praktických lékařů. Přispěje také na získání nových internistů pro oddělení nemocnic, kde personál dlouhodobě chybí.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 12. 2016 - 10:43