Domů Aktuality Karlovarská nemocnice otevírá nové plicní oddělení

Karlovarská nemocnice otevírá nové plicní oddělení

Rekonstrukce pavilonu C, kterou zahájil Karlovarský kraj v květnu letošního roku, se chýlí ke konci. Díky investiční akci za 71 milionů korun byla provedena nástavba budovy, do níž se ze starého nevyhovujícího pavilonu přestěhuje plicní oddělení.

​Na rekonstrukci, která probíhala za plného provozu nemocnice, se podařilo získat dotaci Ministerstva zdravotnictví ve výši 36 milionů korun. Deseti miliony akci finančně podpořilo také město Karlovy Vary a zbytek hradí Karlovarský kraj. Zhotovitelem nástavby na stávající lůžkový pavilon C byla společnost OHL ŽS, a.s. „Pacienti i zdravotnický personál díky přestavbě opustí poslední z historických budov Karlovarské krajské nemocnice a přestěhují se do moderního zázemí nového oddělení. Jeho součástí je sedm pokojů s kapacitou 22 lůžek, zákrokový sál i ordinace spirometrie a inhalace,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.
 
„Jsem velmi rád, že se tato rekonstrukce uskutečnila, jelikož součástí stavebních prací nebyla jen vlastní nástavba, ale také zateplení současného pavilonu interních oborů, nová fasáda, oprava schodišť a vybudování nové strojovny. Proběhla také obnova balkonů, které již byly v havarijním stavu,” uvedl generální ředitel nemocnice Josef März. Do stavby byly zahrnuty i úpravy, které musí vyhovovat současným požárně bezpečnostním normám. „Nové lůžkové plicní oddělení nabídne po přestěhování do nových prostor pacientům, lékařům i sestrám podstatně komfortnější zázemí a dojde ke zvýšení standardu poskytované zdravotní péče,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.
 
Nástavbou plicního oddělení pokračuje modernizace Nemocnice v Karlových Varech. V minulém roce byla dokončena centralizace lékařské péče za 129 milionů korun, která přinesla sestěhování jednotlivých oddělení ze starých budov do hlavních pavilonů disponujících moderním zázemím.
 
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 21. 12. 2016 - 16:31